Πνευματικές

Ασκήσεις Σώματος

athanatos


& Αυτοσχεδιασμός, 

με εμπνεύσεις από Χοροθεραπεία 

& το Ιαπωνικό ΒutohΟι Πνευματικές Ασκήσεις Σώματος προσκαλούν όλες τις ηλικίες και όλα τα σώματα σε μιαμισάωρα & τρίωρα ανακάλυψης, έκφρασης και συνειδητοποίησης εαυτού, παράλληλα με προ(σ)κλήσεις προς συνεργασία, ομαδικότητα, έρευνα, παρατήρηση και όραμα για αλλαγή.

Από τους βασικούς του στόχους είναι η συνειδητοποίηση της δυναμικής του καθένα από εμάς μέσα από την όσο το δυνατό εσωτερική σωματική έκφραση.

Ποια είναι η σχέση με το σώμα μας;


Τι κινήσεις έχει καταργήσει το σώμα μας με το πέρασμα των ετών; Έχουμε παρατηρήσει μπλοκαρίσματα και αλλαγές σε σχέση με τη νεότερη ηλικία μας;

Επηρεάζεται η αίσθηση για το σώμα μας ανάλογα με τις ψυχολογικές μας επιλογές;

Έχουμε άσχημη αίσθηση για αυτό, πέρα από το τυχόν αυξημένο βάρος μας ή τα διάφορα κοινωνικά πρότυπα ομορφιάς;

Γνωρίζουμε ότι το σώμα μας έχει λησμονήσει ροές και ανέσεις λόγω του τρόπου σκέψης και δράσης μας;

Έχουμε επίγνωση
της αντανάκλασης στο σώμα κάθε σκέψης μας;

m_tai_chi_on_the_beach_2_400


Οι συμμετέχοντες καλούνται να δουλέψουν με το σώμα τους μέσα από σειρά ασκήσεων-εργαλείων, αντανακλάσεων της ανθρώπινης ψυχής, σε γαλήνιο συντονισμό εστίασης και επιμονής, με συνοδεία ήχων και μουσικής κατά περίπτωση. Η αίσθηση και οι επερχόμενες συνειδητοποιήσεις μέσα από αυτές τις ασκήσεις-εκφράσεις διοχετεύονται σε αυτοσχεδιασμό με το σώμα, χορευτικό ή/και θεατρικό, σε κατάργηση της συμβατικής, γραμμικής μέτρησης του χρόνου, με κινητήρια δύναμη την εσωτερική ώθηση του κάθε συμμετέχοντα.

Διαλογισμός εν κινήσει, συνομιλία πνεύματος-σώματος, ψυχικές εκδηλώσεις στο άτομο και στην ομάδα είναι μερικά από τα πυρηνικά στοιχεία του σεμιναρίου.

Το εργαστήριο δεν προϋποθέτει προηγούμενη ενασχόληση με το σώμα ούτε ιδιαίτερη φυσική κατάσταση.


Για περισσότερες λεπτομέρειες, διαβάστε το αναλυτικό κείμενο που ακολουθεί.

Τα εργαστήρια διεξάγονται ως εξής:

Μονοήμερο: 3 ώρες
Διήμερο: 6 ώρες (3+3 ώρες)
Εβδομαδιαίο: Κάθε εβδομάδα πραγματοποιούνται συναντήσεις σε συνέχεια του ‘ξυπνήματος’ που επιδιώκεται μέσα από το εισαγωγικό εργαστήριο, τις οποίες και προτείνουμε στους συμμετέχοντες, προκειμένου να επιτευχθεί μέσω της επανάληψης η αφύπνιση σώματος και πνεύματος. Στις συναντήσεις αυτές δεν είναι προαπαιτούμενη η συμμετοχή στο μονοήμερο ή διήμερο εισαγωγικό εργαστήριο. Οι εβδομαδιαίες συναντήσεις γίνονται στα Βριλήσσια.

Αριθμός συμμετοχών:
4-12 άτομα


* * * * * * * * *

Τι ΕΙΝΑΙ οι Πνευματικές Ασκήσεις Σώματος; 

Ουσιαστική εργασία με την ολότητα του ανθρώπου

Ζούμε το κίνημα της Νέας Εποχής
, βιώνουμε μια εποχή πολύχρωμη, σύγχρονη, μετα-μετα-μοντέρνα, με όλες τις χαρές, δοκιμασίες, εκπλήξεις και απαιτήσεις της. Ο άνθρωπος έχει αρχίσει εδώ και μερικές δεκαετίες να συνειδητοποιεί την απομάκρυνσή του από το θείο στοιχείο και δρα, άλλοτε επιμελώς και με διά-κριση άλλοτε όχι, προς την επαφή του με αυτό και επομένως τον εαυτό του.

Διαλογισμοί, εναλλακτικές θεραπείες, ανατολική φιλοσοφία , διατροφή με χαρακτήρα, σωματικές και ψυχοπνευματικές τεχνικές και εφαρμογές αποτελούν επενδυτικά κεφάλαια για μια όλο και αυξανόμενη μερίδα του ανθρώπινου πληθυσμού στον πλανήτη μας . Συχνά βλέπουμε και διαβάζουμε γύρω μας πληθώρα ανακοινώσεων σεμιναρίων: χοροθεραπείας, μουσικοθεραπείας, επαφής με το εσωτερικό μας παιδί κ.ά., για εστιασμένη εργασία σε ‘αντικείμενα’ και πρακτικές που είχαν παλαιότερα συνεχές παρόν, αποτελούσαν φυσικές, αβίαστες στιγμές, στη ροή της καθημερινότητας, χωρίς να διατυπώνονται ως κάτι ξεχωριστό και ιδιαίτερο.

Η σύγχρονη απομάκρυνση του ανθρώπου από την έκφραση με το χορό , την ουσιαστική επαφή με τη δύναμη της μουσικής και των ήχων, τη μεταμορφωτική ιδιότητα των χρωμάτων και των εικαστικών συνθέσεων - για να αναφέρουμε μόνο μερικά - έχει οδηγήσει στη στοχευμένη διεκδίκηση χώρου και χρόνου από τη ζωή του ανθρώπου για όλα τα παραπάνω σε ειδικά ‘χρισμένα’ σεμινάρια και συναντήσεις με ειδικούς και δασκάλους/ες.

Παράλληλα και σε συνέχεια της ανάγκης του σύγχρονου ανθρώπου να ισορροπήσει τη ζωή του διάφορα ‘πνευματικά εργαλεία’, διαλογισμοί, οραματισμοί, τεχνικές του νου για εστίαση, καθαρισμό ή οραματισμό, ψυχικά ταξίδια, μυήσεις σε δονήσεις των εσωτερικών πεδίων ‘προσφέρονται’ σε ειδικές συναντήσεις. Μία παρενέργεια των συναντήσεων αυτών είναι η παρουσία ανθρώπων ‘αγείωτων’ , που επιδιώκουν να ‘ταξιδεύουν’, αδυνατούν να βρίσκονται στο εδώ και τώρα, αποφεύγουν τη συναλλαγή με τη γήινη καθημερινότητα , έχουν συχνά αποστροφή για ό,τι υλικό, συμπεριλαμβάνοντας και τη ‘συνομιλία’ με το σώμα τους.

Σε αυτές τις περιπτώσεις η παραμέληση του φυσικού σώματος , των χαμηλών ενεργειακών κέντρων και της ισορροπημένης εργασίας με όλα τα chakras, η επιπόλαιη από το μυούμενο στα πνευματικά εργαλεία άνθρωπο αντιμετώπιση των πνευματικών δώρων και η περιστασιακή, αβαθής και χωρίς όραμα αυτοπαρατήρηση και πνευματική εργασία μπορεί να αποτελούν, ενδεικτικά, μερικές αιτίες του φαινομένου.

Ειδικά αναφερόμενοι στη σχέση σώματος-πνεύματος , η πρό(σ)κληση της εποχής για πνευματική εργασία και προσέγγιση, επαφή ή επανανακάλυψη του θείου και του φωτεινού προϋποθέτει τη συνειδητοποίηση της συνύπαρξης, συμπίλησης πνεύματος και ύλης στον άνθρωπο. Η πνευματική εργασία δεν αποκλείει την εργασία με το σώμα . Αντίθετα τη συμπληρώνει και την ενισχύει. Ψυχικές ποιότητες αντανακλώνται στο αιθερικό και συναισθηματικό σώμα του ανθρώπου, τα οποία με τη σειρά τους ‘προβάλλονται’ στο φυσικό σώμα.

Η εργασία με το φυσικό σώμα αναδεικνύει τις ιδιαιτερότητες των εκδηλώσεων της κάθε ψυχής , τις ‘αποσκευές’ της, τα ‘δυνατά’ και ‘αδύνατα’ σημεία της προσωπικότητας στην οποία εκδηλώνεται. Ο ‘φωτισμός’ των στοιχείων αυτών τα καθιστά ‘ορατά’ και επομένως προσβάσιμα σε μικρές και μεγάλες συνειδητοποιήσεις, ώστε να ‘δουλευτούν’ στη συνέχεια τα όποια θέματα συνειδητοποιούνται.

Ας μην ξεχνάμε επίσης το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι στην έναρξη του προσωπικού τους δρόμου αυτογνωσίας ή και αργότερα αδυνατούν ή δυσκολεύονται να διαλογιστούν, να αδειάσουν το νου, να εστιάσουν, να οραματιστούν. Η πνευματική εργασία με το σώμα, με την αρωγή ήχων και εικόνων, μπορεί να ‘πειθαρχήσει’ αποτελεσματικά τον άνθρωπο και να του δώσει εργαλεία εστίασης, εντοπισμού, συγχώρεσης, αποδοχής, ανάπτυξης πνευματικής. Όταν μάλιστα η εργασία αυτή γίνεται σε ομάδες , οι δυναμικές που αναπτύσσονται με τα άλλα σώματα, τις άλλες προσωπικότητες αποδίδουν ποικιλόχρωμες ψυχικές δράσεις και αντιδράσεις.

Επιπλέον η εργασία με το σώμα φέρνει κοντά τον άνθρωπο σε αυτό, έλκει την αγάπη του, σε αντίθεση με το σύγχρονο φαινόμενο απανωτών καθημερινών κακοποιήσεών του μέσω της κακής διατροφής, του λειψού ή ακατάλληλων συνθηκών ύπνου, των ‘περίεργων’ επιλογών μας μέσα στην ημέρα (καθιστική ζωή, άσχημη στάση σώματος, κώδικες ντυσίματος, απουσία φωτός κ.λπ.). Η ουσιαστική, πνευματική επικοινωνία του ανθρώπου με το σώμα του, που είναι τμήμα της προσωπικότητάς του, ωθεί τον άνθρωπο σε σοφότερες επιλογές σε όσο το δυνατό περισσότερες στιγμές στη διάρκεια της ημέρας , σε τοποθέτηση υγιών ορίων σε κάθε ‘ξένο’ προς το σώμα του σώμα, στοιχείο, ενέργεια, πρωτόκολλο, καθεστώς, ωράριο, ρυθμό…με ηρεμία, υπομονή, σύνεση και χαμόγελο.

korogonas_dance_therapy


Οι Πνευματικές Ασκήσεις για το Σώμα δεν έρχονται να προσφέρουν μυϊκή ενδυνάμωση, χαλάρωση, τεχνικές χορού και θεάτρου, αν και εντέλει επιτυγχάνονται και αυτά. Εκκινούν από στοιχεία χορού, βιωματικών παιχνιδιών και σωματικού θεάτρου, δανείζονται τεχνικές από την ιαπωνική έκφραση butoh, επενδύουν στην παρατήρηση, στην αυτοπαρατήρηση με αγάπη, στη δύναμη ήχων και εικόνων και στη δυναμική της ομάδας και του χώρου όπου φιλοξενείται το σώμα μας κάθε φορά.

Μια μικρή σημείωση για τα στοιχεία εκγύμνασης από το ιαπωνικό butoh είναι ότι μέσα από αυτήν την προσέγγιση ωθείται ο άνθρωπος στην εστίαση σε σημεία του σώματος όπου η ενέργεια συναντά εμπόδια στη ροή της και εκφράζεται πόνος ή/και ακαμψία. Ανάσες, οραματισμοί και επιμονή στο σημείο με διάθεση απομυθοποίησης της όποιας τυχόν ‘δυσάρεστης’ σωματικής αντίδρασης και ακρόασης του σώματος, είναι αρωγοί στην επίτευξη του λυσίματος, του απεγκλωβισμού του σημείου και επομένως της αντίστοιχης απελευθέρωσης σε αιθερικό επίπεδο και έμμεσα σε αστρικό. Το σώμα αντηχεί μνήμες, περιέχει το παρόν, μιλά . Ο άνθρωπος καλείται να το ακούσει, αποκωδικοποιώντας τη γλώσσα του, την εσωτερική φωνή, ξεκλειδώνοντας τη ζωτική του ενέργεια. Η εστίαση στη στιγμή και ο αυτοσχεδιασμός με σεβασμό στην εσωτερική φωνή του σώματος αποτελούν επίσης στοιχεία εργασίας στις Πνευματικές Ασκήσεις Σώματος, στοιχεία που αντλούνται από τον ιδιαίτερα πνευματικό χορό butoh, που έδωσε στην ιστορία της τέχνης ‘ανταρσία σωμάτων’, το εσωτερικό βύθισμα με την ταυτόχρονη εκτόξευση στο άπειρο.

aroma_ptossis_xs


Συνοψίζοντας, σεμινάρια για το σώμα με πυρήνα και στόχο πνευματικό ενέχουν τη δύναμη να αποδώσουν και στο σώμα και στο πνεύμα. Εκτός από μυϊκή τόνωση και άνοιγμα ενεργειακών καναλιών, εκτόνωση, ευεξία και χαλάρωση, επιτυγχάνεται γενική ενεργειακή εξισορρόπηση, εξοικονόμηση ενέργειας, ανάγνωση των αναγκών μας και γνώση εαυτού μέσα από το λησμονημένο στις ημέρες μας αγαπημένο φυσικό μας σώμα.

με

αγάπη και φως,

μαρία α. αγγελή


metatron_symbol__mandala

Usui Reiki Ryoho +

Usui Reiki Ryoho +

Συστημική Αναπαράσταση

Συστημική Αναπαράσταση

Αλάτι Ιμαλαΐων - το Άλας!

Αλάτι Ιμαλαΐων - το Άλας!

Επικοινωνία

metatron__mandala

House of Light newsletter εγγραφή

metatron_symbol__mandala

Τα ΝΕΑ του

HOUSE of LIGHT

ΕΜΕΙΣ

είμαστε

το κλειδί

στις θετικές αλλαγές

που αναμένουμε να δούμε

στον υπέροχο γαλάζιο πλανήτη!

Οι επόμενες μας συναντήσεις:

04 - 05 Φεβρουαρίου: Pleiadian Lightwork 1 - Εργασία Φωτός από τις Πλειάδες στην Αθήνα.  περισσότερες πληροφορίες εδώ

Σας ενδιαφέρει:

Συμβουλευτική για την ειρηνική (δια)τροφή & πλήρη ζωή

Το πλήρες εγχειρίδιο 5 τευχών "ειρηνική (δια)τροφή & πλήρης ζωή", μοναδικό έργο 607 σελίδων στην ελληνική γλώσσα από τη μαρία α. αγγελή:

peace-food-diet_1_maria_aggeli_400 peace-food-diet_3_maria_aggeli_400

4G; 5G; ΘΕΛΩ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ ΤΩΡΑ! Θέλεις; ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ - απλά απόκτησε τοv HOL RayTransformerhol_raytransformer_globe_pink-blue-s στο μεγεθος που σου ταιριάζει: TRAVEL S&S+, HOME M&M+, MEGA L+, GIGΑ XXL & TERRA 7XXL, και ζήσε σε ένα ενεργοποιημένο και απαλλαγμένο από βλαβερή ακτινοβολία περιβάλλον, για πάντα!

Σας προτείνουμε:

Πάντα επίκαιρο: To Μάθημα Αλληλογραφίας HOL ΜΑ Νο2: «Ο Οδηγός για την Κατανόηση των Σωμάτων Φωτός, {...}»

To Μάθημα Αλληλογραφίας HOL ΜΑ Νο3: «Το Πλήρες Εγχειρίδιο της Ραδιαισθησίας»

Από τη σειρά των δωρεάν MP3 downloads:

mp3 No7: Επίκληση για ΘΕΙΑ Παρέμβαση

mp3 No S6: Maha Mrityunjaya Mantra "Tryambakam - Yajaamahe" για καλή υγεία & μακροζωία

Πάντα καίριο: Το μήνυμα από την Jeanne d'Arc d'Orleans

Το ULTIMATE ΗOL MP3: Το House of Light «Ultimate OM»: Για πολύ βαθιά χαλάρωση, ενεργοποίηση & συντονισμό των τσάκρας σας, θετικό επαναπρογραμματισμό του υποσυνείδητου νου, διαλογισμό, ψυχικά ταξίδια, εργασία φωτός αλλά επίσης και για εναλλακτικές θεραπείες. Αποκτείστε το τώρα και ξεχάστε όσα γνωρίζατε μέχρι τώρα στον τομέα αυτό!

metatron_symbol__mandala

©2006-2023 αλέξανδρος m. pfaff -  the HOUSE of LIGHT Hellas, http://www.house-of-light.gr ♥
Μπορείτε να μοιραστείτε τα κείμενα για μη κερδοσκοπικούς σκοπούς με οποιοδήποτε μέσο, εφόσον αναφέρονται τα πλήρη στοιχεία προέλευσής τους
μαζί με σύνδεσμο link (διαβάστε τους Όρους Χρήσης & Λειτουργίας). ♥

Creative Commons License
Copyright 2006-2023 the House of Light Hellas - all rights reserved - the House of Light Hellas by alexandros m. pfaff is licensed under a Creative Commons Attribution-Non-Commercial-No Derivative Works 3.0 Greece License Μπορείτε να μοιραστείτε τα κείμενα για μη κερδοσκοπικούς σκοπούς με οποιοδήποτε μέσο, εφόσον αναφέρονται τα πλήρη στοιχεία προέλευσής τους (μαζί με σύνδεσμο link). Sie können alle Texte für nichtkommerzielle Zwecke frei nutzen, sofern die vollständige Referenz der Herkunftmit mit Link zur House of Light Webseite angegeben wird. phone: +30 210 5616300 email: info@house-of-light.gr